Propietats Lucas Fox – Guia del procés de compra a Portugal

Un cop s'ha decidit per una propietat, ha d'escollir un advocat qualificat per tal que el representi. Nosaltres podem facilitar-li una sèrie de recomanacions sobre advocats locals de renom. Molts clients estrangers decideixen atribuir el poder notarial al seu advocat. Això els permet sol·licitar la documentació necessària al seu nom i estalviar despeses a llarg termini. D'aquesta manera, també s'asseguren de no perdre l'oferta per tardar massa en fer les operacions necessàries.

Precontracte

El primer punt que ha de tractar l'advocat són les consultes relaciones amb el precontracte. El venedor ha de disposar de tots els títols de la propietat en regla que demostrin que està legalment autoritzat a vendre i que la propietat comprada correspon a la de l'acord.

La propietat ha de comptar amb una llicència d'habitabilitat, similar a un permís de construcció, en la qual es confirma que les autoritats locals aproven la construcció de la propietat. L'advocat consultarà els següents aspectes:

- Registre de terres

- Titularitat

- Títol

- Descripció de la propietat

- Hipoteca o gravamen

- Càrrecs relacionats

- Interessos per part de tercers

Caderneta predial/Llibre de registre de la propietat

Qualsevol propietat ha de tenir la seva caderneta predial. Aquest document estableix, entre altres coses, la base imposable. Aquesta avaluació és important per determinar els impostos que s'han de pagar.

Permís d'habitabilitat

Qualsevol propietat residencial construïda després del 1951 ha de tenir un permís d'habitabilitat que confirmi que l'autoritat local, la Càmera Municipal, ha revisat la propietat i ha determinat que aquesta compleix amb el permís i les normes de construcció. Si la propietat és d'abans del 1951, haurà d'obtenir un certificat que ho demostri per part de la Càmera.

Número de contribuent

Independentment del tipus de propietat que compri, necessitarà un número de contribuent. El procés no és complicat i pot gestionar-ho el seu advocat.

Arxiu d'informes

L'arxiu d'informes no és un requisit legal per comprar una propietat a Portugal, però, a vegades, és aconsellable per a les propietats més antigues.

Si tots els documents anteriors s'ha pogut comprovar adequadament, llavors es pot dur a terme un contracte de compra.

Contracte promissori

L'advocat realitzarà un contracte de compra i venda (contracte promissori de compra i venda) que han de firmar el venedor i el comprador. Aquest ha d'incloure tots els detalls importants de la propietat, el preu, els terminis de pagament, la data de finalització, així com qualsevol altre terme o condició que hagin establert les dues parts.

Normalment, el dipòsit acordat que es paga al venedor sol ser un 10% del preu de compra. El comprador i el venedor estan compromesos legalment amb el contracte. El document inclourà clàusules de penalització per a ambdues parts en aquest acte de compra i venda, un cop firmat el contracte.

Contracte final de compra i venda (Escriptura)

Aquest contracte haurà de firmar-se en el despatx de l'advocat. El balanç del preu de compra es paga en aquest moment i, tot seguit, l'advocat inscriu la transacció en el registre oficial. En principi, el comprador només és el propietari oficial de la propietat després d'haver signat aquest constracte.

El període de temps entre el contracte promissori i la signatura del contracte final pot variar segons els acords entre el comprador i el venedor. Aquest període s'estableix en el contracte promissori, però sol ser d'entre 30 i 60 dies.

Inscripció

Un cop l'operació s'ha inscrit en els registres notarials, l'advocat es quedarà una còpia de l'escriptura pública i registrarà la transacció en el registre oficial de terres. Aquesta acció designa formalment com a propietari legal de la propietat al comprador.

Propietats vistes recentment

Sol·licitud de valoració

Descobriu el valor de la vostra propietat sol·lictant l’evaluació gratuïta d’un dels membres del notres equip d’experts en assesorament immobiliari.

Valoració gratuïta de l'immoble

Rebre gratuïtament la nostra revista d’empresa de propietats

Insriure's a la nostra llista de correu

074528
Mobile