La guia de compra de propietats a Andorra de Lucas Fox

La guia de compra de propietats a Andorra de Lucas Fox pretén donar una perspectiva general del procés de compra d'una propietat a Andorra.

Recomanem a tots els nostres clients que els representi un advocat independent, que els pugui aconsellar en tot moment a l'hora de comprar una propietat a Andorra.

La nostra guia de compra també inclou informació de la residència i dels impostos a Andorra, tant per a clients individuals com per a entitats corporatives.

Esperem que aquesta guia us sigui d'utilitat. Podeu contactar amb nosaltres per correu electrònic ([email protected]) o per telèfon (+34) 933 562 989 si desitgeu més informació.

 

Comprar una propietat a Andorra

D'acord amb la nova Llei d'inversió estrangera que ha entrat en vigor, tots els residents d'Andorra poden adquirir propietats sense limitacions.

Les persones no residents també poden comprar sense límits, però han de sol·licitar l'autorització del Govern d'Andorra.

Els estrangers només poden adquirir propietats comercials si l'utilitzen per a la seva pròpia activitat comercial.

S'ha de pagar al Govern andorrà un impost de venda del 4% del preu pactat entre el comprador i el venedor.

Qualsevol ciutadà no andorrà ha de sol·licitar un permís de compra al Govern d'Andorra a traves d'una sol·licitud anomenada “Autorització d'inversió estrangera en immobles”. S'ha d'emplenar aquest formulari amb el nom del comprador, els detalls de la propietat, el preu de venda i el mètode de pagament. Obtenir aquesta autorització sol tardar menys de dues setmanes.

En el moment de la signatura de l'escriptura pública davant del notari, l'impost s'ha de pagar al Govern mitjançant un xec bancari d'una entitat bancària andorrana.

Per Llei, el venedor ha d'entregar un “Certificat d'habitabilitat” al comprador, és a dir, un certificat d'un arquitecte local en el qual es confirmi que la propietat compleix tots els requisits legals per ser habitable.

Quan es ven una propietat, s'aplica un impost sobre les plusvàlues segons l'escala següent:

  • 15% si ven la seva propietat en menys d'1 any;

  • 13%, en menys de 2 anys;

  • 10%, en menys de 3 anys;

  • A partir de llavors, disminueix un 1% cada any.

La inflació des del moment de compra fins al moment de venda s'haurà de tenir en compte i es descomptarà de les plusvàlues.

Pels que han sigut residents durant almenys cinc anys i han posseït una propietat durant com a mínim quatre anys, les regulacions són diferents.

 

Despeses notarials

Per a propietats amb un preu de venda d'entre 120 000 i 300 000€, les despeses són aproximadament 600€ + 0,1% del preu de venda.

Per a propietats amb un preu de venda d'enre 300 000 i 600 000€, les despeses són aproximadament 1000€ + 0,1% del preu de venda.

Per a propietats amb un preu de venda de més de 600 000€, les despeses són aproximadament 1300€ + 0,1% del preu de venda.

El comprador paga les despeses notarials i qualsevol càrrec addicional, per exemple, els poders notarials o escriptures hipotecàries. 

Propietats vistes recentment

Sol·licitud de valoració

Descobriu el valor de la vostra propietat sol·lictant l’evaluació gratuïta d’un dels membres del notres equip d’experts en assesorament immobiliari.

Valoració gratuïta de l'immoble

Rebre gratuïtament la nostra revista d’empresa de propietats

Insriure's a la nostra llista de correu

074021
Mobile